De multifunctionele tas

Op dit moment zit ik lekker in een ‘tassenvibe’. Heerlijk om ze te maken! Voor eigen gebruik, maar ook zo leuk om weg te geven. Deze keer maakte ik een tas voor mezelf.

Ik leen vaak boeken bij de bibliotheek. Zo nam ik laatst het boek Hoooked Haken en breien mee naar huis. Wat een onwijs leuk boek is dat! Mooie en leuke haak- en breiprojecten. Mijn oog viel meteen op de multifunctionele tas…wie wil er nou geen MULTIFUNCTIONELE tas! Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer viel op de naam, dan op de afgebeelde tas in het boek. Maar dat maakt niets uit…het had mijn aandacht en ik begon al verschillende creaties in mijn hoofd te bedenken.

Op Instagram zag ik al meerdere mensen mooie creaties maken met het garen Yarn and Colors Epic. Dekens, omslagdoeken, kussens en ook tassen worden met dit garen gemaakt. In prachtige kleurencombinaties. Allen waren zeer positief over dat Epic garen. Het had mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dus het was voor mij snel duidelijk dat ik met deze Epic garen deze multifunctionele tas ging maken.

Toen ik de kleuren ging bekijken (maar liefst 100 kleuren!) werd ik verliefd op de kleur Glass. Dit samen met de kleur Cream, prachtig! Ik zag het al helemaal voor me!
De bolletjes waren dus snel besteld (natuurlijk met nog wat andere bolletjes ;-), ofcourse!).

Hoeveel bolletjes?
– Drie bolletjes in de kleur Glass.
– Twee bolletjes in de kleur Cream.

Hoe ik op dit aantal ben gekomen? Helemaal op gevoel! Hoooked garen is totaal anders en wordt gehaakt met naald 10. Het Epic garen gaat op naald 5. Ik wist dus al dat ik de tas groter moest maken door meer toeren te haken. Voor dit patroon heb ik overigens haaknaald 6 gebruikt.

Na een ander project (de Trendy tas van Wolplein, zie mijn creaties) ging ik aan de slag met deze tas.

Hoe heb ik het aangepakt?

De bodem
De bodem van de tas was met Hoooked garen al klaar bij toer 5. Ik haakte 8 toeren met het Epic garen. Daarna ben ik de hoogte ingegaan door allereerst 2 toeren vasten te haken. En toen…werd alles anders…het patroon heb ik flink lopen aanpassen.

Het middenstuk
De tas bestaat eigenlijk uit twee steken: een toer gekruiste dubbele stokjes en een toer vasten. Voor de toer vasten had ik de kleur Cream in gedachten, maar ik vond deze kleur er dan niet mooi uitkomen, dus in plaats van vasten haakte ik stokjes. Totaal 16 toeren. Perfect!

De rand
Toen de rand. Hoooked hanteert geen rand in het patroon…maar ik hou van randen! Dus ik haakte 7 toeren vasten met de kleur Cream. Afgewerkt met een randje in Kreeftensteek in de kleur Glass. De kreeftensteek is 1 van mijn favorieten steken, ik gebruik die vaak!

De hengsels
Het Hoooked patroon hanteert lange hengsels…ik wilde deze keer graag korte hengsels. Zo gezegd zo gedaan: 40 lossen opgezet en 2 toeren vasten rondom (gemeerderd in de uiteinden 2 steken om tot een plat hengsel te komen). Deze bevestigd aan de tas en klaar was mijn Multifunctionele tas!

Uiteraard meteen gebruikt tijdens een fietsuitje door de duinen met het gezin. Ik kon alles meenemen: eten, drinken, mobiel, portemonnee en luiers incl luierdoekjes…hoe MULTIFUNCTIONEEL wil je het hebben 😉

Ik ben er weer blij mee! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂 Reacties zijn altijd welkom!

Veel liefs,

Linda

Advertenties

11 reacties op ‘De multifunctionele tas

  1. Anne ( dol op wol) schreef:

    Leuk en gezellig om te lezen😃Eigenlijk heb je nu zelf een patroon gemaakt; die kan je uitschrijven🤔En op je blog zetten👌🏼Kunnen we deze leuke tas allemaal maken💪🏼💖. Groetjes Anne ( dol op wol)❣️

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s